Petrokemija ugovorila opskrbu prirodnim plinom

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Apr.2019, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrokemija ugovorila opskrbu prirodnim plinom

KUTINA - Iz kutinske Petrokemije u četvrtak su izvijestili da su zaključili nove ugovore za opskrbu prirodnim plinom s Inom i Prvim plinarskim društvom (PPD) te s MET Croatia Energy Trade, čime su osigurane dovoljne količine za stabilnu proizvodnju.

Uprava Petrokemije je temeljem provedenog natječaja zaključila nove ugovore za opskrbu prirodnim plinom u plinskoj godini 2019./2020. s dobavljačima Inom, PPD-om i MET Croatia Energy Trade, a u plinskoj godini 2020./2021. s Inom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i PPD-om kao najpovoljnijim dobavljačima po natječaju, objavila je Petrokemija putem Zagrebačke burze.

"Petrokemija je zaključenjem ovih ugovora osigurala dovoljne količine prirodnog plina za stabilnu proizvodnju tijekom dvije plinske godine 2019./2020. i 2020./2021.", navode iz kutinskog proizvođača mineralnih gnojiva.

Inače, prirodni plin najvažnija je sirovina za kutinsku Petrokemiju, koja je i jedan od najvećih potrošača prirodnog plina u Hrvatskoj s godišnjom potrošnjom od oko 620 milijuna prostornih metara.

Petrokemija je krajem listopada prošle godine uspješno provela dokapitalizaciju - ulagatelji su upisali i uplatili 45 milijuna novih dionica, čime je kompanija prikupila 450 milijuna kuna. Temeljni kapital povećan je na 550,287 milijuna kuna. U dokapitalizaciji s ukupno 300 milijuna kuna sudjelovali su Ina i Prvo plinarsko društvo (PPD), koji su postali većinski vlasnici.

Prema ranije objavljenim podatcima iz financijskog izvješća, Petrokemija je u 2018. zabilježila gubitak od 473 milijuna kuna, što je porast za 95 posto u odnosu na godinu ranije kada je gubitak iznosio 243 milijuna kuna.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.