Petrohemija očekuje isporuke sirovina iz inostranstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2009, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrohemija očekuje isporuke sirovina iz inostranstva

PANČEVO - Pančevačka Petrohemija ima sirovog benzina za još jedan dan rada, ali sutra uveče očekuje isporuku te sirovine iz inostranstva koja će joj omogućiti da nesmetano radi do kraja meseca, izjavio je danas generalni direktor te firme Slobodan Adžić.

Adžić je agenciji Beta rekao da je rukovodstvo Naftne industrije Srbije "u poslednjem trenutku pristalo da Petrohemiji isporuči minimalne količine sirovog benzina dovoljne za jedan dan rada te fabrike dok ne stigne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << isporuka iz inostranstva".

NIS je prethodno isporuku uslovljavao isplatom duga od 80 miliona evra koliko mu duguje Petrohemija.

Adžić je rekao da je "od sinoć proizvodnja u Petrohemiji svedena na najmanju moguću meru u očekivanju da vlasnici NIS-a promene raniji tvrd stav da isporuke sirovine neće biti bez isplate čitavog duga za koji Petrohemija nema novca".

Adžić je rekao da Petrohemija nije dobila tražene stimulativne kredite od države zbog nelikvidnosti, ali da očekuje da se kroz restrukturiranje i nalaženje strateškog partnera kompanija izvuče iz krize.

"Čekamo 6. jun kada će Vlada Srbije postaviti novi Upravni odbor kompanije čime će početi proces restrukturiranja preduzeća, kako bismo se izvukli iz dugova", naveo je on.

Adžić je rekao da to znači prodaju fabrika Petrohemije u Elemiru i Crepaji, luke na Dunavu, otpuštanje 500 radnika uz socijalni program i svođenje plata na republički prosek.

Generalni direktor Petrohemije je rekao da očekuje da će kompanija na taj način postati likvidna i profitabilna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petrohemija očekuje isporuke sirovina iz inostranstva

Izvor: Blic, 19.Maj.2009

Pančevačka Petrohemija ima sirovog benzina za još jedan dan rada, ali u sredu uveče očekuje isporuku te sirovine iz inostranstva koja će joj omogućiti da nesmetano radi do kraja meseca, izjavio je u utorak generalni direktor te firme Slobodan Adžić.....Adžić je agenciji Beta rekao da je rukovodstvo...

Nastavak na Blic...

Petrohemija čeka isporuke sirovina

Izvor: B92, 20.Maj.2009, 10:37

Pančevo -- Petrohemija ima sirovog benzina za još jedan dan rada, ali očekuje isporuku te sirovine iz inostranstva koja će joj omogućiti da nesmetano radi do kraja meseca...Generalni direktor te firme Slobodan Adžić kaže da je rukovodstvo Naftne industrije Srbije "u poslednjem trenutku pristalo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.