Petrohemija: Štrajk od 13. avgusta

Izvor: B92, 04.Avg.2009, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrohemija: Štrajk od 13. avgusta

Beograd -- Samostalni sindikat pančevačke Petrohemije odlučio je da 13. avgusta stupi u štrajk, a traži i smenu generalnog direktora.

Odluka o štrajku dolazi nakon odlaganja početka proizvodnje u Petrohemji, jer sa Lukoilom nije postignut dogovor o reprogramiranju duga od 46,5 miliona dolara. Predsednik Samostalnog sindikata Miša Faraga rekao je za B92 da je, iako fabrika ne radi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štrajk neophodan kako bi javnosti i Vladi ukazali da Petrohemija sa 2300 radnika i izvozom između 400 i 500 miliona evra mora da radi.

"Tražimo da se realizuje program konsolidacije koju je usvojio Upravni odbor. Od Lukoila tražimo da donese odluku o konverziji ili reprogramu duga i zahtevamo smenu mendžmenta zbog loših poslovnih rezultata, posebno zbog gubitaka napravljenih u prvih šest meseci, koji iznose skoro 60 miliona evra", objasnio je Faraga.

Petrohemija, prema njegovim rečima, mora da reši svoja pitanja pre zime.

"Moramo da ukažemo i javnosti i Vladi Srbije da je Petrohemija državno preduzeće i da ona sa 2300 radnika i izvozom od 400-500 miliona evra mora da radi", dodao je Faraga.

U druga dva sindikata, Sindikatu inženjera i tehnničara Nezavisnost i Sindikatu smenskih radnika, smatraju da štrajk u ovom trenutku ne bi doneo rezultat.

Petrohemija je krajem juna obustavila proizvodnju zbog velikih dugovanja. Podsetimo da je sa NIS-om postignut dogovor o reprogramu duga, ali Lukoil nije pristao na aranžman koji je predložilo rukovodstvo Petrohemije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat Petrohemije najavljuje štrajk

Izvor: S media, 03.Avg.2009, 12:35

Posle informacije Upravnog odbora pančevačke "Petrohemije" da dogovor o pokretanju proizvodnje nije postignut i da fabrici preti stečaj, Samostalni sindikat će sutra doneti odluku o stupanju u štrajk, rekao predsednik tog sindikata Miša Paraga. ..On je najavio da će radnici "Petrohemije" štrajkovati...

Nastavak na S media...

Zec: Pokretanje proizvodnje u Petrohemiji kasni zbog Lukoila

Izvor: Economy.rs, 03.Avg.2009

Pancevacka Petrohemija nece obnoviti proizvodnju pocetkom avgusta posto sa Lukoilom nije postignut dogovor o reprogramiranju duga od 46,5 miliona dolara, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora Petrhemije Branislav Zec.

Nastavak na Economy.rs...

Štrajk u Petrohemiji od 13. avgusta

Izvor: S media, 04.Avg.2009

Samostalni sindikat pančevačke Petrohemije odlučio je da 13. avgusta stupi u štrajk, a traži i smenu generalnog direktora. ..Odluka o štrajku doneta je nakon odlaganja početka proizvodnje u Petrohemji, jer sa Lukoilom nije postignut dogovor o reprogramiranju duga od 46,5 miliona dolara...Predsednik...

Nastavak na S media...

Sindikat "Petrohemije" najavljuje štrajk od 13. avgusta

Izvor: 24sata, 04.Avg.2009

Samostalni sindikat je, takođe, odlučio da se štrajkuje do ispunjenja zahteva i u Beogradu pred Vladom Srbije, koja je zapravo vlasnik pančevačke "Petrohemije" i koja je, prema njegovoj oceni, dovela nesposobne ljude na čelo kompanije.

Nastavak na 24sata...

Sindikat Petrohemije najavljuje štrajk za 13. avgust

Izvor: EMportal, 04.Avg.2009

Samostalni sindikat pančevačke Petrohemije odlučio da u četvrtak, 13. avgusta, svi zaposleni stupe u štrajk jer nije realizovana poslovno-finanansijska konsolidacija, niti je rukovodstvo pokrenulo proizvodnju.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.