Štrajk od 13. avgusta u Petrohemiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2009, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk od 13. avgusta u "Petrohemiji"

PANČEVO - Samostalni sindikat pančevačke "Petrohemije" doneo je danas odluku da u četvrtak 13. avgusta svi zaposleni stupe u štrajk, jer nije realizovana poslovno-finansijska konsolidacija, niti je rukovodstvo pokrenulo proizvodnju.

Samostalni sindikat je, takođe, odlučio da se štrajkuje do ispunjenja zahteva i u Beogradu pred Vladom Srbije, koja je zapravo vlasnik pančevačke "Petrohemije" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i koja je, prema njegovoj oceni, dovela nesposobne ljude na čelo kompanije.

Zahtevi radnika "Petrohemije" su da se krene sa proizvodnjom prema planu koji je ranije usvojio Upravni odbor kompanije, da se postigne dogovor sa "Lukoilom" o prihvatanju predloga ugovora o otplati duga i da se smeni kompletan menadžment "Petrohemije" na čelu sa generalnim direktorom Slobodan Adžićem.

Njega Sindikat smatra najvećim krivcem za tešku situaciju u fabrici kojoj preti stečaj, a koja zapošljava 2.350 radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.