Petrohemija - 95 radnika neće otkaz uz otpremninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2009, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Petrohemija" - 95 radnika neće otkaz uz otpremninu

PANČEVO - Od oko 570 radnika u pančevačkoj "Petrohemiji", koji su se našli na spisku za otkaze, njih 95 je podnelo žalbe, od kojih je komisija 20 pozitivno rešila, izjavio je danas predsednik sindikalne organizacije "Petrohemije" Miša Faraga.

On je istakao da se u prvom postupku za dobrovoljni odlazak iz preduzeća prijavilo 90 radnika i taj program bi trebalo da bude realizovan u toku ove nedelje, dok se naknadno na spisku viška zaposlenih našlo još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 480 radnika.

Faraga je istakao da će Upravni odbor "Petrohemije" na današnjoj sednici biti informisan o toku postupka izrade programa proglašenja tehnološkog viška i dodao da će taj program, najverovatnije, biti usvojen na sledećoj sednici Upravnog odbora, odnosno do kraja ove nedelje.

On je rekao da je za njih predviđen socijalni program od 300 evra po godini staža i dodao da je sada ukupno 2.347 zaposlenih u "Petrohemiji".

Vlada Srbije usvojila je krajem avgusta program za pokretanje proizvodnje u "Petrohemiji", kojim je predviđeno da proizvodnja u toj fabrici počne sredinom septembra.

Plan za pokretanje proizvodnje u toj fabrici predviđa da bude urađena nova sistematizacija i određen višak zaposlenih, a Ministarstvo ekonomije trebalo bi da izdvoji određena sredstava za isplatu otpremnina za zaposlene u "Petrohemiji".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.