Izvor: B92, 12.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrobart o poskupljenju goriva

Beograd -- Kompanija Petrobart AVIA ocenila da bi od sutra gorivo na pumpama u Srbiji trebalo da bude skuplje.

U toj kompaniji za trgovanje naftnim derivatima smatraju da bi poskupljenje trebalo da bude u proseku oko 0,8 dinara po litru. Uslovi za povećanje cene goriva stekli su se na osnovu Uredbe o cenama derivata nafte, pošto je ukupan rast cene sirove nafte i kursa dolara 15 dana posle poslednje korekcije cene bio 1,57 odsto, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << litar benzina MB-95 i BMB-95 trebalo bi da bude veća za 72 pare, na 86,52 dinara, cena D-2 trebalo bi da bude veća za 80 para, na 74 dinara po litru, a nova cena eko-dizela bila bi 80,71 dinar po litru.

Petrobart AVIA očekuje da će, s obzirom na izjave resornih ministara pri prethodnoj promeni cena, uredba biti primenjivana po automatizmu, a gorivo po većim cenama na stanicama će biti prodavano od sutra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.