Petnaest studenata koji su prošli praksu u ministarstvu već radi

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 14:48

"Petnaest studenata koji su prošli praksu u ministarstvu već radi"

Ministarstvo finansija 4. godinu zaredom pruža priliku studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu da prvo radno iskustvo steknu u ovoj instituciji.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je nakon današnjeg sastanka sa šestoro mladih primljenih na poslednjim konkursima, da 15 studenata koji su prošli praksu u ministarstvu već radi.

"To potvrđuje da se praksa ministarstva da se šansa mladima da steknu prvo radno iskustvo pokazala veoma dobrom. Na taj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način ne samo da doprinosimo zapošljavanju naših mladih nego pomažemo da steknu iskustvo koje će im pomoći u budućoj karijeri", rekao je Mali za Tanjug.

Mladima koji tek počinju da rade u ministarstvu koje vodi poželeo je sreću i uspeh i naglasio da im neće biti lako, jer kako je rekao, Ministarstvo finansija je takvo da se svaka odluka Vlade Srbije prožima kroz njega.

"Neki od njih će raditi u sektoru za budžet, a neki u sektoru za fiskalne rizike. Veoma je važno da se kod njih vidi puno želje za novim znanjem i napredovanjem i siguran sam da će ovo ministarstvo biti pravo mesto za takvo nešto", rekao je Mali.

Naveo je da će Ministarstvo finansija i u narednim godinama nastaviti sa ovom praksom i da je taj primer mali doprinos otvaranju novih radnih mesta i prilike za rad mladima u našoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mali: Ministarstvo finansija daje priliku mladima da u njemu počnu da rade

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 19.Jun.2023

BEOGRAD – Ministarstvo finansija četvrtu godinu zaredom pruža priliku studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu da prvo radno iskustvo steknu u ovoj državnoj instituciji, a ministar finansija Siniša Mali izjavio je nakon današnjeg sastanka sa šestoro mladih  primljenih na poslednjim...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.