Pet godina onlajn ekspoziture: Zajedno, stvaramo dalje

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2020, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet godina onlajn ekspoziture: Zajedno, stvaramo dalje

Ovo korisničko iskustvo upotpunjeno je video pozivom i četom sa ličnim bankarom.

Lansiranjem prve onlajn ekspoziture u Srbiji krajem 2015. godine, OTP banka Srbija (tadašnja Societe Generale Srbija) je bila prva banka koja je omogućila klijentima da bez dolaska u ekspozituru, koriste proizvode banke (kredit, pozajmice, depozit) uz potpisivanje elektronskih ugovora.

Podsećamo:

OTP Grupa je u septembru 2019. godine uspešno realizovala kupovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << banke Societe Generale Srbija, koja od tada posluje kao OTP banka Srbija. Spajanjem OTP i Vojvođanske banke koje je planirano za 2021. godinu, Grupa nastavlja da jača svoju tržišnu poziciju u Srbiji. Tada se očekuje i stvaranje vodeće bankarske institucije na srpskom tržištu po visini aktive, broju ekspozitura i portfoliju kredita i depozita.

Onlajn ekspozitura je od tada naišla na pozitivne reakcije klijenata i zabeležila veliki uspeh, pa tako svakog meseca preko 4.000 klijenata neku od usluga kao što je obnova pozajmice, keš kredit, trajni nalog ili štednja, realizuje na ovaj način.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=mW8k1ykcoj8

U protekloj godini je stigao novi zakonski okvir koji se koristi prilikom zaključivanja ugovora, a sa njim i inovacije u onlajn bankarstvu. One su omogućile klijentima da koriste proizvode i usluge onlajn ekspoziture bez kvalifikovanog sertifikata, koji je do tada bio obavezan. Od tada je klijentima OTP banke potreban samo mobilni telefon i instalirana i aktivirana m-banking aplikacija.

________________________________________________________________________________________________

Baš sve je onlajn

Ugovor, kao i sva zakonom propisana dokumentacija, su u elektronskoj formi, pa se sve reaizuje bez papira i ručnog potpisivanja dokumenata. Ovu funkcionalnost odlikuje brzina onlajn procesa, pa tako keš kredit može biti realizovan za svega 15 minuta.

Bezbednost na prvom mestu

Elektronski ugovor i sva prateća dokumentacija je neporeciva i nepromenljiva zato što je banka potpisuje kvalifikovanim sertifikatom koji obezbeđuje ove funkcionalnosti elektronskog dokumenta. Banka na ove ugovore stavlja elektronski vremenski žig što dodatno obezbeđuje neporecivost dokumenta i vreme potpisivanja. Sigurnosni elementi tokena sa mobilne aplikacije se takođe smeštaju u elektronski dokument i to obezbeđuje dokaz da je samo i isključivo klijent zaključio ugovor, baš kao što samo i isključivo klijent obavlja transakcije putem elektronskog bankarstva (e-bankinga i m-bankinga).

Više informacija pročitajte na sajtu banke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.