Peruško u Nadzornom odboru Mercatora

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Jun.2018, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peruško u Nadzornom odboru Mercatora

LJUBLJANA - Skupština Mercatora imenovala je u Nadzorni odbor slovenskog trgovca Fabrisa Peruška, izvanrednog povjerenika hrvatske vlade u većinskom vlasniku Mercatora Agrokoru, Irenu Weber i Sergeja Volka, te produžila mandat Mateju Lahovniku i Ivici Mudriniću. 

Dioničari Mercatora, među kojima je s nešto manje od 70 posto udjela najveći hrvatski Agrokor, saglasili su se s ostavkom Ante Ramljaka (28. veljače 2018.), koji je prije Fabrisa Peruška bio predstavnik Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Republike Hrvatske u Agrokoru, Tea Vujčića (sa 4. travnjom 2018.) i Damira Kuštraka (16. travnja 2018.), te uvažio činjenicu da Mateju Lahovniku i Ivicu Mudriniću 29. kolovoza ističu mandati.

Predsjednik Uprave Tomislav Čizmić je predstavio dioničarima poslovanje tvrtke u prošloj godini i naglasio da je Mercator u svojoj osnovnoj djelatnosti posluje pozitivno, što je vidljivo iz rezultata u prvom tromjesečju ove godine. Kako tvrtka nije ostvarila dobit u 2017. godini, glavna skupština nije odlučila o njenoj podjeli.

Izvanredna uprava Agrokora očekuje da će s povjeriocima koji imaju priznatih oko 41 milijardi kuna (oko 5,6 milijardi eura) potraživanja nagodbu zaključiti 10. srpnja. Prema neslužbenim podacima, ruske banke Sberbank i VTB steći će oko 46,5 posto Agrokora. Sberbanka je sa oko 18 posto udjela suvlasnica Mercatora, a jedna od mogućnosti je da bi udio u okviru poravnanja prodala Agrokoru, prenosi ljubljansko Delo.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.