PepsiCo otkupio sve akcije izraelskog SodaStream

Izvor: N1 televizija, 20.Avg.2018, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PepsiCo otkupio sve akcije izraelskog SodaStream

Gigant u proizvodnji pića PepsiCo kupio je izraelskog proizvođača gaziranih pića SodaStream za 3,2 milijarde dolara.

PepsiCo je saopštio da je kupio sve akcije SodaStream za 144 dolara po akciji, što je za 32 odsto više od tridesetodnevnog proseka njihove cene.

SodaStream je ranije ovog meseca saopštio da je imao najbolje poslovne rezultate u istoriji kompanije - rast od 31 odsto u prihodima na 172 miliona dolara, skok od 80 odsto u rastu operativnog profita na >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 32 miliona dolara, kao i skok od 82 odsto u ukupnom profitu na 26 miliona dolara.

Direktorka PepsiCo Indra Nuji rekla je su dve kompanije "inspirativni par".

Pre tri godne SodaStream je zatvorio svoju fabriku na Zapadnoj obali usred međunarodnog bojkota i otvorio novu fabriku duboko u izraelskoj pustinji Negev. Glumica Skarlet Johanson je ranija bila ambasadorka te kompanije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

3,2 mlrd. USD - toliko je Pepsiko odrešio kesu

Izvor: B92, 20.Avg.2018

Jerusalim -- Gigant u proizvodnji pića Pepsiko (PepsiCo) kupio je izraelskog proizvođača gaziranih pića Sodastrim (SodaStream) za 3,2 milijarde dolara...Pepsiko je saopštio da je kupio sve akcije Sodastrima za 144 dolara po akciji, što je za 32 odsto više od 30-dnevnog proseka njihove cene...Sodastrim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.