Penzioneri će dobiti 5.000 dinara najkasnije do 1. decembra

Izvor: B92, 20.Sep.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Penzioneri će dobiti 5.000 dinara najkasnije do 1. decembra"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će penzioneri jednokratnu pomoć od 5.000 dinara dobiti između 20. novembra i 1. decembra.

"Najkasnije do 1. decembra ćemo penzionerima da uplatimo 5.000 dinara", rekao je Vučić gostujući na Pinku.

Dodao je da će ta jednokratna pomoć najviše značiti penzionerima sa najmanjim primanjima i da će moći da se spreme za slave Aranđelovdan i Svetog Nikolu, kao i Božić.

Vučić je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će od novembra biti povećane plate u javnom sektoru, a najviše medicinskim sestrama.

Pozvao je mlade da ostanu u Srbiji i da imaju više dece i istakao da samo tako možemo da opstanemo.

"lako je reći meni da pričam gluposti i daj veću platu pa ću da ostanem u zemlji. Pa ne može niko da ti da to za tri dana, niti za tri godine. Ali, smo u poslednjih pet godina sa 330 evra plate povećali na 510 evra koliko će sada biti. Kada bio takav progres imali u narednih pet godina pa da bude 780 evra, što bi bio izvanredan rezultat. Srbija bi velikom brzinom pristizala razvijene zemlje po visini plate, ali za to je potrebno vreme i strpljenje".

Vučić, takođe, kaže da se užasava tekstova u medijima kako Nemačka i druge evropske zemlje čekaju naše radnike.

"Iz kože mi dođe da iskočim kada vidim kako se reklamiraju druge zemlje. Treba da gradimo svoju zemlju i da nam Srbija bude puna dece, a ne da gradimo druge zemlje i njima da ostavljamo svoju decu", poručio je predsednik.

Dodao je da naša ekonomija neće moći da izdrži ako ne bude imao ko da radi.

"Ostanite ovde da se borimo zajedno i hvatamo korak sa svetom, a to ćemo uspeti digtalizacijom, robotikom i veštačkom inteligencijom", poručio je Vučić i dodao da će država nastaviti sve više da privlači strane investicije.

„Hvala građanima što su razumeli da je težak put dobar za Sbiju i hvala im na toj vrsti odgovornosti“, dodao je predsednik Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.