Peking veruje u snagu Rusije

Izvor: B92, 21.Dec.2014, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking veruje u snagu Rusije

Kineski ministar spoljnih poslova Van Ji veruje da će Rusija uspeti da prebrodi sadašnje ekonomske probleme.

On je poručio da je Kina spremna da ponudi svaku potrebnu pomoć.

Vang Ji je, u intervjuu za hongkonški tv kanal Fenguang rekao da veruje da Rusija ima mogućnosti i znanja da prevazidje trenutne probleme u ekonomiji.

"Kinesko-ruski odnosi strateškog partnerstva su na visokom nivou i mi uvek podržavamo i pomažemo našim prijateljima. Ako ruskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strani bude potrebno, ponudićemo svu moguću pomoć", rekao je kineski minsitar, a prenela agencija Tass.

Kineski ministar trgovine Gao Hučeng je za isti tv kanal prokomentarisao situaciju sa rubljom.

"Što se tiče izvesnih fluktuacija na berzi i fluktuacija na valutnom tržištu, one su možda u izvesnom interesu nekim kapitalnim investitorima, a sa stanovišta praktične saradnje mi ostajemo i aktivno unapredjujemo našu saradnju", rekao je Gao.

On je takodje izrazio uverenje da trenutna finansijska i ekonomska situacija u Rusiji neće uticati na sprovodjenje glavnih rusko-kineskih projekata u energetici, industriji i drugim sferama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.