Pazite od koga kupujete: Objavljena crna lista, preko 400 trgovaca sa društvenih mreža - vara

Izvor: B92, 21.Sep.2021, 19:23

Pazite od koga kupujete: Objavljena "crna lista", preko 400 trgovaca sa društvenih mreža - vara

Beograd -- Broj potrošača koji se, zbog problema sa kupovinom putem društvenih mreža od neregistrovanih prodavaca, javljaju potrošačkim organizacijama stalno raste.

Ipak, u ovakvim situacijama, odredbe Zakona o zaštiti potrošača ne važe, zbog čega potrošačke organizacije nisu u mogućnosti da postupaju niti da pruže odgovarajuće pravne savete, osim da potrošače upute na samostalni sudski postupak.

Zato je Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastavila akciju evidentiranja trgovaca koji ne posluju u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini.

Ovoga puta, navodi se na zvaničnom sajtu NOPS-a, fokus je na profilima na Fejsbuku i Instagramu među kojima ima najviše trgovaca koji se bave prodajom obuće, odeće, suplemenata i dodataka ishrani, parfema...

"Crna lista" internet-trgovaca može se naći na stranici Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine.

Ono što je bitno napomenuti, navodi se na sajtu NOPS-a, jeste da na listi postoje trgovci koji su eventualno i registrovani, a na listi su se našli zbog toga što ne poštuju zakon.

Takođe, dodaje se, svaki trgovac koji dostavi dokaz da posluje u skladu sa zakonom biće uklonjen sa liste.

Lista nije konačna, a potrošači se mole da, ukoliko imaju bilo kakav problem sa neregistrovanim trgovcima koji posluju putem društvenih mreža, dostave nazive profila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.