Pavlović Banka emituje 10 miliona KM akcija

Izvor: Capital.ba, 01.Jul.2016, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavlović Banka emituje 10 miliona KM akcija

BIJELJINA, Skupština akcionara Pavlović Internacional Banke usvojila je juče odluku o 15. emisiji akcija, ukupne nominalne vrijednosti 10 miliona KM, koja će biti iskorištena za kapitalno jačanje banke. Iz uprave Pavlović Internacional Banke ističu da ovaj vid dokapitalizacije omogućava dalji razvoj i rast banke čime se povećava tržišno učešće i dalja podrška privrednoj aktivnosti Semberije i Republike Srpske. „Deset miliona KM redovnih akcija biće raspisano po nominalnoj vrijednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << od jedne marke, što znači da će ukupna vrijednost emisije biti 10 miliona KM. Ponude, za koje će Nadzorni odbor prethodno dati saglasnost, biće upućene investitorima koji mogu izvršiti uplate za emisiju akcija i prednost u učešću imaće postojeći, većinski akcionari banke“, rekla je direktor Pavlović Banke Ružica Janković. Trenutna pozicija Pavlović Internacional Banke na bankarskom tržištu RS i BiH je stabilna. „Mi smo cijelo vrijeme uspijeli da sačuvamo likvidnost, nismo imali problema i to je bilo najvažnije. Cijelo vrijeme radimo svoj posao, nismo prestali da plasiramo sredstva, niti je doveden u pitanje bilo koji segment poslovanja banke. Sa ovom dokapitalizacijom će stvari biti mnogo laganije i rasterećenije i moći ćemo realnije da planiramo naš dalji rast“, rekla je Jankovićeva. Ono na šta su u Pavlović Banci posebno ponosni jeste nastavak jačanja povjerenja i povećanja broja klijenata koji shvataju i sve više cijene komparativne prednosti te banke kao domaće banke, a to su brzina i fleksibilnost u zadovoljenju potreba klijenata.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Pavlović Banka emituje 10 miliona KM akcija

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2016

BIJELJINA - Skupština akcionara Pavlović Internacional Banke usvojila je odluku o 15. emisiji akcija, ukupne nominalne vrijednosti 10 miliona KM, koja će biti iskorištena za kapitalno jačanje banke...Iz uprave Pavlović Internacional Banke ističu da ovaj vid dokapitalizacije omogućava dalji razvoj...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.