Izvor: Blic, 28.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parivodić potvrdio grešku oko kredita

Parivodić potvrdio grešku oko kredita

U uredbi o privremenom finansiranju zaista su izostavljeni troškovi za subvencije stambenih kredita za mlađe od 45 godina, rekao je Milan Parivodić, ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom i koordinator Ministarstva finansija.

- Utvrdićemo ko je kriv za taj propust - rekao je Parivodić navodeći da se nije moglo očekivati da on 'u jeku predizborne kampanje proverava sve stavke uredbe o privremenom finansiranju'. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

On je naglasio da će se na sastanku sa 20 bankara, zakazanom za juče popodne, naći rešenje da banke uskoro nastave da odobravaju subvencionisane stambene kredite. Uslovi kreditiranja, prema njegovim rečima, biće bolji od sadašnjih, a na današnjoj konferenciji za novinare biće objašnjeni razlozi zastoja u dodeli tih povoljnijih stambenih kredita, kao i detalji dogovora sa bankarima.

Inače, prema jučerašnjim informacijama iz banaka, zbog zastoja u isplati subvencija na konačnu realizaciju čekalo je više desetina zahteva za odobravanje subvencionisanih stambenih kredita.

U 'Banci Intezi' potvrđeno nam je da na listi čekanja imaju 16 zahteva za isplatu ovih kredita, dok je bilo 15 odobrenih kredita koji zbog problema sa isplatom subvencija nisu pušteni u tečaj u 'Rajfajzen banci'. Prema rečima Mirjane Vlajković, direktora sektora 'Komercijalne banke' za odnose sa stanovništvom, u toj banci je zaustavljen proces odobravanja oko 15 zahteva za odobravanje stambenih kredita koji treba da budu osigurani kod Nacionalne korporacije.

R. M. Dinkić: Aktivirati pare iz budžetske rezerve

Mlađan Dinkić, predsednik G17 plus i bivši ministar finansija, izjavio je juče za Betu da se nastala greška može ispraviti tako što će vlada ponovo odobriti odgovarajuća sredstva iz tekuće budžetske rezerve za stambene kredite.

- U pitanju su građani koji sada trpe nepotrebnu štetu, neki su možda i prodali svoje stanove ne bi li kupili nove ili platili kaparu, ko zna kakvih životnih situacija ima - naglasio je Dinkić.



|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.