Parivodić: Iznenađen sam odustajanjem Kuproma

Izvor: Blic, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parivodić: Iznenađen sam odustajanjem Kuproma

Srpski ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom i kordinator ministarstva finansija Milan Parivodić izjavio je danas da je iznenađen odustajanjem rumunskog "Kuproma" od kupovine Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) "Bor".

On je novinarima u Beogradu rekao da je odustajanje te kompanije loše za Srbiju i ocenio da je jedan od ozbiljnih razloga za takvu odluku "Kuproma" stav sindikata tog rudarskog basena.

"Mislim da je lokalni sindikati dali svojski doprinos da se to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dogodi. Ako ste vi stranci i dolazite u neku sredinu koja se neprijateljski odnosi prema vama, zašto biste onda to radili", rekao je Parivodić.

Posebno indikativno za njega, kako je naveo, bio je stav sindikata da ne postavljaju pitanje da li će ih kupiti "Kuprom" ili neko drugi, već da im ne odgovara ceo koncept privatizacije i da bi oni voleli da prodaja RTB-a bude obavljena na neki drugi način.

"Pa bih ja to i predložio sindikatima, da oni to sami urade drugačije", ocenio je Parivodić.

Rumunska kompanija "Kuprom", provopalsirana na tenderu za kupovinu RTB-a "Bor" sa ponuđenih 400 miliona dolara, odustala je juče od kupovine tog preduzeca i kao razloge navela opstrukciju preuzimanja Kombinata bakra, protivljenje sindikata i lokalne samouprave.

Predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije RTB-a Dragan Aleksić izjavio je juče da ta organizacija nije bila protiv prodaje RTB-a firmi "Kuprom", već protiv strategije privatizacije koju je odredila republička vlada.

Vršilac dužnosti generalnog direktora RTB-a "Bor" Miodrag Conić ocenio je da će ta kompanija nakon odustajanja rumunske firme "Kuprom" od kupovine ovog preduzeća, ući u "tešku finanasijsku situaciju".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.