Paradoks sankcija - na listi potonuli tanker ali i zatvorena banka

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paradoks sankcija - na listi potonuli tanker ali i zatvorena banka

Američke sankcije prema Iranu, opisane kao najveće do sada, uključuju i naftni tanker koji je potonuo i jednu banku koja je odavno zatvorena, javlja AP.

Na listi sankcija su tanker "Sanči" koji je potonuo u januaru nakon što je nedelju dana goreo nedaleko od obale Kine, kada je poginulo svih 32 članova posade.

Na udaru je i Tat banka, koja je prestala da postoji 2012. godine zbog nedostatka transparentnosti i finansijskih optužbi.

Iranski ministar inostranih poslova Mahamad Džavad Zarif ocenio je kasno sinoć na svom Tviter nalogu da je ponovno uvodjenje snakcija očajnički potez i dodao da one pogadjaju obične gradjane, preneo je AP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.