Paraćinka dobila halal sertifikat

Izvor: B92, 29.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paraćinka dobila halal sertifikat

Paraćin -- Fabrika Paraćinka je, posle učešća na Halal sajmu "Mihas 2008" sredinom meseca u Kuala Lumpuru u Maleziji, dobila "halal" sertifikat.

Bombone iz Paraćina bile su pravi hit na najvećem svetskom halal sajmu u Maleziji

"Ovaj sertifikat predstavlja međunarodno priznanje i garanciju da su Paraćinkini proizvodi bili podvrgnuti najstrožijim nadzorima i kontroli", naveo je generalni direktor te fabrike Dušan Tripković.

Sa druge strane, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvodi sa oznakom "halal" su veoma traženi na islamskom tržištu jer predstavljaju sinonim za zdravu hranu. Sa ovim sertifikatom stekli smo pravo da ga koristimo kao zaštitni znak na našim proizvodima, dodao je Tripković.

On je podsetio da je Paraćinka svoje proizvode izlagala i na prošlogodišnjem sajmu "Halal" u Abu Dabiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.