Pantalone za 50 dinara - moguće je

Izvor: B92, 18.Okt.2012, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantalone za 50 dinara - moguće je

Beograd -- Besparica nas je, može se reći, isterala iz butika i usmerila na pijace, buvljake ili prodavnice polovne robe.

Na šatorskom krilu razapetom na betonu nudi se sve - od starih baterija i sijalica, do nošenih mantila, jakni, pa čak i veša.

Upravo tu, mnogi sastavljaju kraj sa krajem. Do skora najjeftinija kineska roba, po mišljenju brojnih građana Srbije, danas je nepristupačna.

Beograd se, već više od decenije, snabdeva u prodavnicama polovne robe. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Međutim, danas je njihov broj značajno veći nego ranije, a kupci su uglavnom oni koji su do skora posećivali firmirane butike.

U centru grada cene polovne odeće su mnogo veće, nego na periferiji, što mnoge tera na obode prestonice u &

U poslednje dve godine u Leskovcu na primer, otvoreno je desetak prodavnica polovne robe čija popularnost kod stanovnika juga Srbije ne jenjava.

“Izborili smo se za mušterije cenama i kvalitetom”, priča Marina Đokić, šef u prvoj prodavnici polovne robe u Nišu.

“Naša roba je čista, ispeglana, dezinfikovana. Roba stiže petkom i tada se prodaje po „punoj ceni“.

Ponedeljkom i utorkom sve je 50 odsto jeftinije, sredom svaki artikal košta 100, a četvrtkom 50 dinara.

Kožne jakne su tako 1.700 dinara, obične jakne 800 dinara, sakoi su 600, farmerice 380, zavese 520, ćebad 900, tašne, bademantili i cipele su 500 dinara. Ove cene važe samo petkom kada stigne roba, ako se ne proda onda sledi rasprodaja.

Na internetu može da se pronađe oglas - "prodajem 10 kilograma polovne odeće iz Nemačke za 3.000 dinara“, kolika je prosečna težina oko 20 pari farmerica. Na većini sajtova, majice i dukserice, koji su već nošeni, staju od 25 do 150 dinara, dok se jakne nude od 400 dinara. Ovu robu vlasnici radnji nabavljaju od uvoznika po cenama od 3 do 10 evra za kilogram.

Borani i Zaječarci se garderobom i obućom snabdevaju na buvljim pijacama. Najčešće utorkom i petkom roba se dovozi iz inostranstva, a do kraja dana se obično - razgrabi!

Na buvljim pijacama moguće je kupiti očuvane markirane patike i cipele za „jednu crvenu“.

Građani Čačka su česti kupci u radnjama sa carinskom robom ili polovnom odećom, kojih je u poslednjih godinu dana otvoreno čak 12. U prodavnici u prostorijama stare robne kuće oblači se gotovo ceo grad, jer je garderoba i do 50 odsto jeftinija nego u kineskim radnjama.

Tako su ženski kaputi oko 1.000 dinara, džemperi 500, haljine od 500 do 1.500 dinara, a majice od 200 dinara pa naviše. U radnjama sa carinskom robom mogu se naći jakne po ceni od 1.500 dinara.

Pazari u oko dvadesetak prodavnica polovne garderobe, koliko ih ima u Novom Sadu, približno su isti kao i prošle godine. U potrazi za najjeftinijom odećom, u danima dostave robe iz uvoza, čevrtkom i subotom, najviše je sredovečnih sugrađanki.

Garderoba je od 10 do 50 odsto jeftinija nego u buticima nove odeće, ali i u „sekend hend butiku“ kupovina se često završava samo - razgledanjem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguće je: Pantalone za 50 dinara

Izvor: S media, 18.Okt.2012

Beograd se, već više od decenije, snabdeva u prodavnicama polovne robe. Međutim, danas je njihov broj značajno veći nego ranije, a kupci su uglavnom oni koji su do skora posećivali firmirane butike...U poslednje dve godine u Leskovcu na primer, otvoreno je desetak prodavnica polovne robe čija...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.