Izvor: B92, 05.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panonka za početnih 690 miliona RSD

Novi Sad -- Društveni kapital prehrambene industrija Panonka iz Sombora sutra će biti ponuđen na aukciji u Novom Sadu.

Početna cena iznosi 690,7 miliona dinara, uz obavezu kupca da dodatno investira najmanje 84,3 miliona. Ukupna procenjena vrednost kapitala koji se privatizuje iznosi oko 2,88 milijardi dinara, što predstavlja 81,7 odsto ukupnog kapitala te firme.

Kako se navodi u privatizacionom prospektu, najvažnija imovina Panonke su zgrada industrijske hladnjače, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konzumna klanica, proizvodna hala, upravna zgrada, radionica i servis.

Panonka se bavi proizvodnjom proizvoda od mesa, gotovih jela i smrznutog testa, a najznačajnija oprema su uređaj za hemijsko prečišćavanje industrijskog otpada, rashladna instalacija za hladnjače, linija za topljenje masti, vakuum punilica i šest rashladnih kompresora.

U 2005. godini Panonka je zabeležila ukupan prihod od oko 33,9 miliona dinara, dok je ukupan poslovni rashod preduzeća iznosio oko 75,4 miliona dinara. Sličan bilans zabeležila je i u 2004. godini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.