Panenić najavio imenovanje novog NO Đure Đakovića

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Apr.2016, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panenić najavio imenovanje novog NO Đure Đakovića

ZAGREB - Ministar gospodarstva Tomislav Panenić najavio je u srijedu u Saboru imenovanje novog Nadzornog odbora (NO) tvrtke Đuro Đaković koji će procijeniti izvršava li sadašnja Uprava dobivene smjernice, ako ne, izabrat će se i novi članovi Uprave.

"Moja odluka bit će da se ide na imenovanje novog Nadzornog odbora koji će dati jasne smjernice Upravi i moći u kratkom vremenu donijeti odluke izvršava li sadašnja Uprava te smjernice, a ako ne, isto tako pristupit će >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << se izboru novih članova Uprave", odgovorio je Panenić HDZ-ovu Peri Ćosiću u saborskom aktualnom prijepodnevu.

Panenić je istaknuo da je u toj tvrtki s dugogodišnjim problemima pokrenut proces restrukturiranja i da je pod njegovim posebnom pažnjom.

U ovoj godini, po najavama Uprave, planira se povećanje prihoda i ostvarenje prve dobiti nakon sedam godina.

"Za sada, restrukturiranje ide po planu, no da bi se pojačali njegovi učinci imenovat će se novi Nadzorni odbor", kazao je ministar.

Ćosić, je, pak naveo da je sadašnja Uprava u četiri godine generirala gubitak od 225 milijuna kuna, a da je Nadzorni odbor odobravao to poslovanje. Država je većinski vlasnik Đure Đakovića, i kako se misli zaštiti njezin i interes zaposlenika, zanimao se Ćosić, nadajući se smjeni i Uprave i Nadzornog odbora.

Ministar prometa Oleg Butković najavio je da u ljeto kreću radovi na prugi Dugo Selo – Križevci, projektu koji će imati višestruku korist za gospodarstvo.

"To je najveći infrastrukturni projekt, skuplji od milijarde kuna, glavninom se financira sredstvima EU, njime će putovanje između Dugog Sela i Križevaca skratiti sa 30 na 18 minuta", odgovorio je Butković HDZ-ovu Josipu Boriću, koji je ministra pozvao da ne bude poput bivše Vlade, koja je "svašta obećavala, a ništa nije napravila".

Premijer Tihomir Orešković istaknuo je kako je upoznat sa problemima koje imaju proizvođači mlijeka.

"Bio sam u Slavoniji, upoznat sam sa situacijom, odgovorio je premijer na upozorenja Branimira Glavaša (HDSSB) da sektoru mljekarstva prijeti kolaps, da obiteljska gospodarstva dnevno propadaju...", izjavio je.

Premijer je najavio da će se uskoro otvoriti "novi EU fond za 500 milijuna eura tako da se može pomoći male i srednje poduzetnike da mogu otvarati nove OPG-ove, ali i da se mogu proširiti".

Glavaš premijeru uzvraća kako je odgovorom potvrdio da o spomenutom problemu "ne zna apsolutno ništa", odnosno kako bi kao hrvatski premijer morao znati da su stvarni uzroci krize u mljekarstvu niska otkupna cijena mlijeka, izostanak zaštite tržišta, a iznad svega pogodovanje uvozničkim lobijima i trgovačim centrima.

"Naš narod šuti i trpi nepravdu, no i vi bi morali biti svjesni da u našim ljudima ključa nezadovoljstvo, pa je samo pitanje dana kada će politici koju predstavljate reći dosta", poručio je Glavaš.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.