Pale terminske cene nafte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2015, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pale terminske cene nafte

Terminske cene nafte su tokom današnjeg trgovanja u Aziji pale, u očekivanju ishoda zasedanja američke centralne banke (Fed) i objavljivanja izveštaja o zalihama nafte u SAD.

Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u septembru pojeftinila je na Njujorškoj berzi devet centi na 47,89 dolara, dok je nafta tipa "brent" za septembarsku isporuku u Londonu pojeftinila 12 centi na 53,18 dolara, prenosi agencija Frans pres.

Fedov Federalni komitet za operacije na otvorenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tržištu (FOMC) će na kraju današnjeg zasedanja izdati zvanično saopštenje, a investitori očekuju jasniji signal vezano za vremenski period podizanja referentne kamatne stope.

"Investitori će obratiti pažnju na tekst saopštenja FOMC-a, tražeći potvrdu vremenskog perioda prvog podizanja kamatne stope", navodi se u saopštenju singapurske Junajted oversiz banke.

Tržište je, takođe, fokusirano na objavljivanje izveštaja o prošlonedeljnim zalihama nafte u SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nafta jeftinija uoči zasedanja Feda

Izvor: B92, 29.Jul.2015

Terminske cene nafte su tokom današnjeg trgovanja u Aziji pale, u očekivanju ishoda zasedanja FED-a i objavljivanja izveštaja o zalihama nafte u SAD...Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u septembru pojeftinila je na Njujorškoj berzi devet centi na 47,89 dolara, dok je nafta tipa "brent" za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.