Pale prve kazne: Dva prodavca prekršila zakon o neradnoj nedelji

Izvor: B92, 21.Okt.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pale prve kazne: Dva prodavca prekršila zakon o neradnoj nedelji

Podgorica -- Tržišni inspektori u Crnoj Gori kažu da se odredba o neradnoj nedelji uglavnom poštuje, a utvrdili su samo dve nepravilnosti.

Naime, kažnjena su dva trgovca u Danilovgradu i Beranama, jer su se, kako kaže inspektorka Nada Đurđić, usudili da ne ispoštuju obavezu.

"U Danilovgradu smo danas zatvorili jedan dragstor i jednu samostalnu trgovinsku radnju u Beranama", navela je Đurđić.

Podgoričani, kako javlja RTCG, kažu da ce im biti potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << malo vremena da se naviknu ali smatraju da im nece biti problem da drugačije planiraju vikend.

Za zaposlene u sektoru trgovine danas je prva neradna nedelja. Izmenama zakona koje su usvojene 20. juna propisano je da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedeljom i praznicima.

Ima i izuzetaka, pa se tim daniam može kupovati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cveća, suvenira, štampe, benzinskim stanicama i pijacama.

Iz Uprave za inspekcijske poslove pozivaju preduzeća da poštuju propisane obaveze.

Za nepoštovanje zakona, osim novčanih kazni, propisana je i upravna mera kojom je definisano da će inspektor, ukoliko utvrdi da trgovac radi nedeljom ili praznicima, zatvoriti prodajni objekat ili drugo prodajno mesto za vremenski period u kojem rad nije dozvoljen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.