Izvor: Capital.ba, 01.Jan.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pale akcije na praškoj berzi

PRAG, Češke akcije su, usled finansijske krize i recesije u svjetskim ekonomijama, protekle godine pretrpjele najveći pad za više od 15 godina poslovanja na praškoj berzi. Glavni indeks PX,  koji čini 14 najboljih akcija, oslabio je za 52,72 odsto, na 858,2 poena. Najgori rezultat pre ovoga, indeks PX ostvario je sredinom devedesetih, kada je za godinu...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Najgora godina Tokijske berze

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Dec.2008, 17:37

Japanska berza okončala je svoju najgoru godinu ikad, sa padom prosečne vrednosti akcija indeksa Nikei od 42 odsto. Akcije su tokom 2008. godine potonule zbog svetske finansijske krize I jačanja vrednosti jena, što je japanske proizvode uči ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.