Pala proizvodnja čelika u BiH

Izvor: Capital.ba, 10.Jan.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala proizvodnja čelika u BiH

​SARAJEVO – Proizvodnja čelika u Bosni i Hercegovini smanjena je u 11 mjeseci prošle godine za 9,4 odsto. Proizvodnja sirovog čelika u BiH od januara do novembra 2018. iznosila je 616.000 tona, za razliku od 680.000 tona u istom periodu godinu ranije, prema podacima Svjetske asocijacije čelika, koje prenosi SeeNews. I pored ovog pada, BiH je ostala drugi najveći proizvođač u regionu, nakon Srbije. Proizvodnja u Srbiji je porasla za 38,9 odsto i dostigla je 1,8 miliona tona. Srbija je najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << proizvođač sirovog čelika u regionu jugoistočne Evrope (SEE). Ukupna proizvodnja u sedam zemalja  Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Makedoniji, Srbiji i Moldaviji  porasla je za 17,8 odsto na 4,5 miliona tona u 11 mjeseci 2018. (Biznisinfo)

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija svetski lider po rastu proizvodnje čelika u 2018.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2019

Srbija je prošle godine postala svetski lider po povećanju proizvodnje sirovog čelika sa stopom rasta od 38,9 procenata, prema podacima Svetske asocijacije čelika...Kako se navodi u statističkom izveštaju objavljenom na zvaničnom sajtu Svetske asocijacije čelika, Srbija je tokom 11 meseci 2018....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.