Pajtiću uručena nagrada za projekat stranih investicija

Izvor: Beta, 09.Apr.2014, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtiću uručena nagrada za projekat stranih investicija

DUBAI/NOVI SAD, 9. aprila 2014. (Beta) - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić primio je u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima drugu nagradu za najbolji projekat stranih direktnih investicija za 2013. godinu u istočnoj Evropi, preneo je Biro za informisanje Vlade Vojvodine.

Nagrada je dodeljena za projekat izgradnje nove fabrike "Grundfos" u Vojvodini, a stručni žiri je ocenjivao održivost investicije, angažovanost domaćih dobavljača, ekološke i socijalne aspekte.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />Dodele nagrada organizovane su u okviru Godišnje investicione konferencije, koja se u Dubaiju održava od 8. do 10. aprila u organizaciji Vlade i Ministarstva ekonomije UAE.

Investicioni projekti su na ovo takmičenje mogli da se prijave isključivo na poziv organizatora, koji je unapred analizirao globalno tržište i projekte koji su realizovani ili čija je realizacija započeta 2013. godine.

"Ova nagrada nam je naročito važna zbog toga što smo je dobili na najvećem investicionom sajmu u ovom delu sveta. Ovo je za nas novo tržište i kroz primer kompanije 'Grundfos' pokazali smo kako tretiramo svakog stranog investitora. Pokazali smo da prednjačimo u odnosu na veliku većinu zemalja EU kad je u pitanju ova konkretna oblast", rekao je Pajtić.

Nagradu je uručio ministar ekonomije UAE šeik Sultan Bin Sajed Al Mensuri.

Foto:http://www.vojvodina.gov.rs

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.