Izvor: B92, 26.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Tajkunska privatizacija

Beograd -- U Srbiji ima oko četiri miliona hektara obradive zemlje, polovina u privatnom vlasništvu.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić je, gostujući u Poligrafu, izjavio da su Zakon o zemljištu, u delu o izdavanju državnih njiva u zakup, i sprovođenje tog zakupa loši jer ne idu u prilog seljacima već tajkunima, koji koriste privatizaciju da bi došli do velikih zemljišnih poseda.

Posledica toga su veliki zemljišni posedi u Vojvodini u vlašnistvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tajkuna, kaže Pajtić. "U Pokrajini je to nekih 10 odsto. Privatizacija nije završena, ona je isključivo tajkunska. Nema razloga da se bavimo ni imenima ni pojedinačnim primerima, nisu tajkuni krivi, nije neko ko kupi 10.000 hektara kriv, pa da ga mi žigošemo na bilo koji način, njemu je sistem pružio priliku da ima 10.000 hektara, a seljaku zemljište nije vraćeno", kaže Pajtić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.