Pajtić: Bez socijalne pravde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Bez socijalne pravde

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas u Budimpešti, na Kongresu Partije evropskih socijalista (PES), da se u Srbiji ne poštuju principi socijalne pravde.

Mi smo u vladama, u kojima je DS učestvovala, imali prilike da vidimo i velike greške u procesu privatizacije pri kome se nije vodilo računa, ni o poreklu kapitala, niti se dovoljno vodilo računa kako da se obezbede radna mesta, poručio je Pajtić.

Pajtić je, međutim, ukazao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << danas situacija još nehumanija i lošija, saopštila je DS.

Mi smo na svojim greškama mnogo naučili, međutim aktuelna vlast nije naučila ništa i danas se smanjuju plate i penzije, povećava cena struje, prodaje državno poljoprivredno zemljište strancima što je potpuno neprihvatljivo, naglasio je Pajtić.

Pajtić se u Budimpešti sastao i sa predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom, predsednikom PES Sergejom Staniševim, predsednikom grupe socijaldemokrata u Evropskom parlamentu Đanijem Pitelom, kao i sa predsednicom ženske organizacije PES Zitom Gurmai i Zoranom Zaevim, predsednikom Socijaldemokratskog saveza Makedonije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pajtić: U Srbiji se ne poštuju principi socijalne pravde

Izvor: RTS, 13.Jun.2015

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da se u Srbiji ne poštuju principi socijalne pravde i da je to ono što brine. . "Zbog borbe za pravednije, humanije društvo upravo danas uspostavljamo još tešnju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.