Izvor: Danas, 05.Feb.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Bez razvijenog sela nema budućnosti zemlje

Novi Sad - Bez razvijenog i bogatog sela, bez sela u kome će mladi ljudi da odrastaju, da rade i privređuju - nema budućnosti, ne samo u Vojvodini, nego u i celoj zemlji - rekao je juče predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić obraćajući se mladim bračnim parovima koji su dobili sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

  Naime, Pokrajinska vlada je, između ostalog, kreirala program namenjen revitalizaciji vojvođanskih sela, a jedna od mera su i sredstva koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << se dodeljuju mladim bračnim parovima za kupovinu kuća sa okućnicom, kako bi trajno rešili svoj stambeni problem ali i podmladili sela.

U maju 2015, nakon prvog konkursa u ukupnom iznosu od 40 miliona dinara, svoj dom na selu stekle su 42 porodice, a vrtići i seoske škole u Vojvodini postale su bogatije za skoro stotinu dece. U drugom konkursnom krugu za kupovinu kuća na selu 74 mlada bračna i vanbračna para iz Vojvodine dobila su krov nad glavom, a za tu namenu iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 68 miliona dinara.

- U našem društvu vlada ubeđenje kako je život u gradu ideal, a da je život u selu manje kvalitetan. Svako ko je odrastao u selu zna da ne postoji bezbrižnije, bezbednije i zdravije odrastanje - rekao je Pajtić i dodao da su godinama unazad, u više stotina vojvođanskih sela, izgrađene kanalizacione, vodovodne i putne mreže, što je omogućilo da je danas život na selu mnogo bolji.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.