Pad stranih direktnih investicija u Kini

Izvor: Akter, 16.Sep.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad stranih direktnih investicija u Kini

Strane direktne investicije u avgustu u Kini bile su najmanje za dve i po godine, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo trgovine

"Kina je privukla 7,2 milijardi dolara stranih direktnih investicija u avgustu, što je pad za 14 odsto na godišnjem nivou i najniži je od februara 2012. godine", navodi se u saopštenju.

U prvih osam meseci ove godine, strane direktne investicije su iznosile 78,3 milijardi dolara, što je smanjenje za 1,8 odsto u odnosu na isti period >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 2013.

Pad stranih direktnih investicija u poslednjih osam meseci uglavnom pogadja sektor proizvodnje - za 15,7 odsto, na 27,5 milijardi dolara, dok je povechan u oblasti usluga za 8,9 odsto, za 43,3 milijardi dolara.

Strane direktne investicije iz Japana su pale za 43,3 odsto, iz SAD i Evropske unije za 17 i 18 odsto, navodi kinesko ministarstvo i dodaje da su Južna Koreja i Britanija zabeležile povechanje tih investicija za 31,3 i 18,9 odsto.

Strane direktne investicije predstavljaju važan pokazatelj stanja privrede, ali je njihov doprinos relativno mali u odnosu na ukupan priliv kapitala ako se uporedi sa izvozom u Kini, koji je 2013. Godine iznosio 2.000 milijardi dolara.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Kina: Pad stranih direktnih investicija

Izvor: GdeInvestirati.com, 17.Sep.2014, 10:49

PEKING - Strane direktne investicije u avgustu u Kini bile su najmanje za dve i po godine, saopštilo je kinesko Ministarstvo trgovine..."Kina je privukla 7,2 milijardi dolara stranih direktnih investicija u avgustu, što je pad za 14 odsto na godišnjem nivou i najniži je od februara 2012. godine",...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.