Izvor: B92, 19.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad industrijske proizvodnje u maju 4,1 odsto

Beograd -- Industrijska proizvodnja u SRJ u maju je zabelezila pad u odnosu na sve posmatrane periode, i to u odnosu na prethodni mesec za 4,1 odsto, u odnosu na maj prosle godine za 0,1 odsto, a u odnosu na maj 1991. godine za 56,8 odsto, saopstio je u sredu Savezni zavod za statistiku.

Kako je novinarima kazao pomocnik direktora SZS Dragi Stojiljkovic, mesecna industrijska proizvodnja u maju manja je i od proslogodisnjeg proseka i to za 2,2 odsto.

U periodu januar-maj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove godine u odnosu na isti proslogodisnji period, proizvodnja u industriji je opala za 1,5 odsto, a u odnosu na isti period 1991. godine manja je za 57,4 odsto.

Stojiljkovic je to objasnio vecim brojem neradnih dana u ovom maju u odnosu na ostale posmatrane periode.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.