Izvor: B92, 15.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad industrijske proizvodnje u Srbiji u prvih devet meseci

Beograd -- Industrijska proizvodnja u Srbiji u prvih devet meseci ove godine manja je za 3,6 odsto nego u istom periodu prošle godine, saopštio je u sredu Republički zavod za statistiku. Prema najnovijim podacima, industrijska proizvodnja u septembru manja je za 2,3 odsto nego u septembru 2002. godine, a pad je zabeležen u svim grupama - proizvodnji sredstava za rad za 29,8 odsto, materijala za reprodukciju za 0,3 odsto i potrošne robe za jedan odsto. U odnosu na prošlogodišnji prosek, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvodnja u septembru veća je za 0,6 odsto. Pad industrijske proizvodnje u periodu januar-septembar, u odnosu na isti period prošle godine, zabeležen je u 22 oblasti, koje čine 60 odsto ukupne proizvodnje. Najveći pad zabeležen je u proizvodnji odevnih predmeta i krzna. U istom periodu pet oblasti, koje predstavljaju 40 odsto proizvodnje, ostvarile su rast, a najveći je zabeležen u proizvodnji hemikalija i hemijskih proizvoda.

Industrijska proizvodnja u septembru manja je nego u istom mesecu prošle godine u 19 oblasti, koje čine 53,4 odsto ukupne industrijske proizvodnje. Najveći pad zabelezen je u proizvodnji radio, televizijske i komunikacione opreme. U istom periodu porast je ostvaren u osam oblasti koje u strukturi industrijske proizvodnje učestvuju sa 46,6 odsto, a najznačajniji rast zabeležen je u vađenju i briketiranju uglja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.