Pad i prometa i indeksa u Beogradu

Izvor: B92, Beta, 19.Okt.2009, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad i prometa i indeksa u Beogradu

Beograd -- Indeksi akcija Beogradske berze nedelju su počeli nevelikim padom - Belex15 se spustio 0,54 procenata, a Belexline 0,18 odsto.

Promet je vredeo 58,68 miliona dinara (629.308 evra). Učešće stranih investitora bilo je 35,5 odsto u ukupnoj i 41 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 44 a u prodaji 38 odsto.

U kontinuiranoj trgovini akcijama najviše je pala cena Fidelinke [FIDL], gotovo četiri odsto, na 402 dinara, uz skroman promet. Po gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri procenta na vrednosti su izgubila dva predstavnika berzanske trgovine - Alfa plam [ALFA], sa B Listinga, i Energoprojekt [ENHL], sa A Listinga. Akcijama beogradskog holdinga se solidno trgovalo, za 2,88 miliona dinara.

Privredna banka [PRBN] je pojeftinila procenat i po, a Jedinstvo Sevojno [JESV] nešto više od procenat.

Dobitnike predvodi Voda Vrnjci [VDAV] plusom nešto većim od 18 odsto, a sledi Progres [PRGS] koji je dobio malo više od osam procenata. Globos osiguranje [GLOS] je poskupelo dva i po procenta, a Veterinarski zavod Subotica [VZAS] i Galenika Fitofarmacija [FITO] po gotovo dva. Više se trgovalo Galenikinim hartijama, za 1,37 miliona dinara.

Prometom je na kontinuiranom segmentu ponovo prednjačila AIK banka [AIKB] sa 13,77 miliona dinara. Akcijama Agrobanke [AGBN] trgovalo se za 10,19 miliona dinara, a sa Metals bankom [MTBN] je realizovano 3,92 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet je ostvaren sa smederevskom Ishranom [ISHR], od 3,76 miliona dinara. Cena te hartije je povećana pet i po odsto, na 2.000 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.