Pad evra tokom azijskog trgovanja, funta mirna u odnosu na dolar

Izvor: GdeInvestirati.com, 19.Avg.2014, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad evra tokom azijskog trgovanja, funta mirna u odnosu na dolar

Bolji od očekivanog rezultat gradjevinske klime pozitivno se odrazio na dolar tokom jučerašnjeg dana.  

Nacionalna asocijacija gradjevinski firmi koje se bave stambenom gradnjom juče objavila da se ovaj indeks tokom avgusta popeo sa julskih 53 na 55 poena. Smanjenje zabrinutosti da će kriza u Ukrajini dodatno eskalirati takodje se pozitivno odrazila na američku valutu. Evro je i dalje pod pritiskom očekivanja da će se smanjenje programa monetarnog stimulisanja u >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << SAD-u odigrati istrovremeno sa koracima većeg monetarnog popuštanja od strane ECB-a. U zoni evra danas nema značajnijih ekonomskih izveštaja ali nas zato u SAD-u očekuju izveštaji o inflaciji ali i o dozvolama za gradnju i započetoj izgradnji kuća. Tokom azijskog trgovanja valutni par EUR/USD pao je 0.14%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI ne pokazuje jasno trend. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška: 1.33300

Primarni otpor: 1.36200

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1.33650 sa prvom metom na 1.33450 i drugom na 1.33250

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 1.33750 onda je moguć dalji rast na 1.34050

Komentar: MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI ne pokazuje jasno trend. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

1.33650

Nakon rasta izazvanog komentarom Mark- a Carney-a tokom vikenda da je moguće da referentne kamatne stope porastu pre nego što i prosečne zarade počnu sa rastom, britanska funta je azijsko trgovanja provela prilično mirno. U intervjuu koji je dao tokom vikenda guverner Banke Engleske izjavio je da centralna banka ne mora da čeka da se rast prosečnih zarada ponovo stabilizuje da bi povećala kamatne stope. Ovakva izjava došla je kao iznenadjenje jer je upravo prošle nedelje nakon što je i objavljen pad prosečnih zarada guverner BoE dao upravo suprotnu izjavu. U toku današnjeg dana u Velikoj Britaniji biće objavljen izveštaj o inflaciji.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne kupovine dok RSI ne pokazuje jasno trend. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć dalji pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška: 1.66600

Primarni otpor: 1.72500

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1.67150 sa prvom metom na 1.66950 drugom na 1.66750

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 1.67250 onda je moguć dalji rast na 1.67650

Komentar: MACD je u zoni prekomerne kupovine dok RSI ne pokazuje jasno trend. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć dalji pad cene.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.