Pabovi i restorani očekuju pad prihoda 50 odsto

Izvor: B92, 30.Apr.2020, 17:16

Pabovi i restorani očekuju pad prihoda 50 odsto

London -- Pubovi i restorani u Velikoj Britaniji očekuju pad prihoda od 50 odsto i nakon što ponovo budu otvoreni, naročito ako na snazi ostanu mere socijalne distance.

Zbog restriktivnih mera usled korona virusa u jednom momentu ulice su bile prazne, prodavnice, kancelarije, pabovi i restorani zatvoreni, a milioni ljudi su radili od kuće, preneo je Skaj njuz.

Sada, sa prvim naznakama da se mogu smanjiti ograničenja, preduzeća se pitaju kako bezbedno mogu ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da počnu da rade i za svu podršku vlade, da li mogu da prežive.

Bezbedno ukidanje restriktivnih mera predstavlja ozbiljan izazov za preduzeća.

Ključna stvar nove realnosti je socijalna distanca - zahtev da se održava dva metra razmaka između osoblja, mušterija i kolega da bi se izbegao rizik širenja korona virusa.

Najveći uticaj odraziće se na poslovanje onih koji imaju kontakt sa kupcima kao što su prodavnice i sektor pružanja usluga.

U pabovima, restoranima i sektoru zabave to bi moglo da znači pad od 50 odsto prometa.

Kupci su se navikli na održavanje socijalne distance u supermarketima jer su morali, sada će motari to da primene i kada se otvore prodavnice sa robom široke potrošnje.

Mnoga preduzeća navode da bez naznaka koliko dugo može trajati prekid rada ili kako bi tržište moglo da izgleda u budućnosti, možda nema smisla odlučiti se na nove troškove da bi kompanija ostala u životu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.