PTT Srbija uvela SAP program

Izvor: B92, 29.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PTT Srbija" uvela SAP program

Beograd -- Javno preduzeće "PTT Srbija" uvelo je poslovni softver SAP ERP i time postalo prva pošta na Balkanu i 29. na svetu, koja primenjuje taj program.

Generalni direktor "PTT Srbija" Goran Ćirić izjavio je da će se uvođenjem tog softvera, jednog od najmodernijih u svetu, smanjiti troškovi preduzeća, a povećati kvalitet usluga i efikasnost naplate potraživanja.

Ćirić nije mogao da precizira kolika je cena projekta, ali je dodao da je samo primena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAP ERP sistema koštala oko 820 hiljade evra, a da u tu cenu nije uključena kupovina licence, obuka, održavanje sistema i nabavka hardvera.

Prema rečima predstavnika "PTT Srbija", u tom preduzeću su uvedeni SAP ERP moduli za upravljanje finansijama, nabavkom, zalihama, investicijama, za planiranje i analizu poslovanja.

SAP EAR softver je proizvod strane kompanije za proizvodnju poslovnog softvera SAP, a u informacioni sistem PTT-a uvela ga je kompanija S&T Srbija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.