PRVI ODBRANJENI PENAL MINISTRA MOMIROVIĆA: Pitanje njegove uloge je jasno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 16:21

PRVI ODBRANJENI PENAL MINISTRA MOMIROVIĆA: Pitanje njegove uloge je jasno!

Sad je jasno i zašto je ministar Momirović obilazio radove na projektu Beogradska obilaznica

Malo ko u stručnoj i opštoj javnosti je razumeo odluku predsednika Aleksandra Vučića da za ministra građevinarstva, saobraćaja i infratsrukture postavi Tomislava Momirovića, vlasnika hotelskog lanca, ali poslednji događaji i razvoj situacije u sektoru građevinarstva i naročito izgradnje najvećih infratsrukturnih projekata polako otkrivaju čitavu sliku.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vučić i ministar Momirović su otvorili za saobraćaj najvažniju deonicu Beogradske obilaznice, a pitanje Momirovićeve uloge jasno je ako se podsetimo njegove izjave: "Nadam se, a imam i takav nalog od predsednika Aleksandra Vučića, da ja budem poslednji ministar koji će nadgledati radove na obilaznici oko Beograda i taj posao moramo da završimo u naredne dve godine", rekao je pre šest meseci ministar Momirović.

na svake dve nedelje i zašto je onako burno i emotivno reagovao na najavu da će otvaranje biti odloženo. Naime, pre dva meseca je Momirović tokom obilaska radova na deonici kod tunela "Lipak" povišenim tonom kritikovao kako nadležne u Javnom preduzeću "Putevi Srbije" tako i predstavnike izvođača radova, azerbejdžanske kompanije "Azvirit" i kineske "Poverčajna".

U video klipu može se čuti kako Momirović opominje direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka, između ostalog, zbog toga što mu je zazvonio telefon a prisutnima među kojima je bilo i radnika poručio da "ne daju sebi pravo da rastežu rokove".

- Niste vi državni vrh, niste vi dogovorili poslove. Vi ste ovde da radite, dobro ste plaćeni, dobri ste partneri… Molim vas, do 15. aprila - naglasio je Momirović do kada treba da bude završena obilaznica oko Beograda.

Izvinio se Momirović zbog svog emotivnog obraćanja, zbog psovki i nepristojnih reči, ali je tada I naglasio da “priča o Obilaznici predugo traje“

- Da nismo reagovali, ceo moj tim, još godinama bi bili zakopani u problemima, u promenama projekata osvetljavanja tunela, u izmenama projekta, u nelegalnoj gradnji i divljim naseljima na trasi Obilaznice, i za čitave dve godine bi odložili završetak deonica - objasnio je ministar Momirović.

Valja podsetiti i da je projekat Obilaznice počeo pre trideset godina, i da je na njemu slomio zube i tadašnji ministar za nacionalni invesiticioni plan Dragan Đilas. Naime, on je još 2008. godine izjavio da će deo obilaznice oko Beograda od Ostružničkog mosta do Ibarske magistrale (Sektor 4) biti pušten u saobraćaj polovinom oktobra 2008. Ono što nije mogao da završi ni tadašnji ministar, posle i gradonačelnik Beograda, završio je jedan od najmlađih ministara ikad u srpskoj istoriji Tomislav Momirović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.