PRVI KORAK KA NOVIM FABRIKAMA: Objavljene prve investicione lokacije Sombora na DIGITALNOJ PLATFORMI

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Dec.2019, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI KORAK KA NOVIM FABRIKAMA: Objavljene prve investicione lokacije Sombora na DIGITALNOJ PLATFORMI

Baza investicionih lokacija će privući kompanije kako bi uložile u Srbiju

Na digitalnoj platformi "GeoSrbija" grad Sombor je uz podršku Republičkog geodetskog zavoda, Razvojne Agencije Vojvodine i Švedske razvojne agencije, počeo izgradnju digitalne baze investicionih lokacija.

Izrada i postavljanje digitalnih investicionih lokacija rezultat je aktivnosti na projektu "Unapređenje poslovne klime u Srbiji" koji za cilj ima uspostavljanje modela za budući Nacionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << registar investicionih lokacija.

Pored grada Sombora, u izradi digitalne platforme investicionih lokacija, u prvoj fazi učestvuju još i Zrenjanin, Vranje, Požarevac, Pirot, Knjaževac, Ćuprija, Čačak, Bor, Arilje i Valjevo.

Registar će, kako se navodi na sajtu grada Sombora, doprineti privlačenju investitora i, samim tim, ekonomskom razvoju lokalnih zajednica Pokrajine Vojvodine i Republike Srbije.

Krajnji cilj projekta je da ostvari uniformisanost investicionih lokacija u što većem broju lokalnih samouprava i tako omogući bolji uvid u investicione potencijale gradova i opština na teritoriji cele države.

Pored uspostavljanja jedinstvenog modela, jedan od glavnih ciljeva jeste i izgradnja mehanizama za redovno izveštavanje čime se postiže ažurnost i održivost registra.

Na ovaj način, kako se ocenjuje, digitalna platforma postaće alat za svakodnevni rad i promociju investicionih potencijala jedinica lokalne samouprave, ali i sredstvo njihovog umrežavanje i povezivanja sa pokrajinskim i republičkim institucijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.