PROVALJENI! Ruski bankar je vlasnik zgrada u kojima je Šolakova kompanija: SBB na adresi Kremlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2023, 12:13

PROVALJENI! "Ruski bankar" je vlasnik zgrada u kojima je Šolakova kompanija: SBB na adresi Kremlja

Dragan Šolak je sklonio Volframa Kuonija sa visoke funkcije u Junajted grupi u strahu od reakcije Zapada, ali su zadržali čvrstu vezu: ovaj Švajcarac u službi ruskih oligarha i političara kontroliše firmu Dansav Investments, koja je vlasnik dve luksuzne zgrade SBB na Novom Beogradu i Voždovcu.

Kompanija SBB na obe svoje adrese u Beogradu nalazi se u luksuznim zgradama čiji je vlasnik "bankar Kremlja" Volfram Kuoni, finansijski mešetar u službi ruskih oligarha i političara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz državnih vlasti Rusije!

Ovo je potpuno jasno na osnovu uvida u baze podataka Agencije za privredne registre i Katastra nepokretnosti, kao i pretragom odgovarajućih registara u Švajcarskoj, čiji je Kuoni državljanin, gde živi i ima više firmi.

Volfram Kuoni kontroliše firmu Dansav Investments, koja ima vlasništvo nad luksuznom poslovnom zgradom u kojoj je glavno sedište kompanije SBB, u Bulevaru Peka Dapčevića 19 na Voždovcu, i takođe nad modernom poslovnom zgradom SBB u Bulevaru Zorana Đinđića 8A, gde je smeštena TV Sportklub.

Obe zgrade su nekada pripadale kompaniji Dajrekt Medija, koju je Junajted grupa zvanično preuzela 2018, a nezvanično 2013. godine, u poslu u kojem je Kuoni učestvovao sa 8,2 miliona evra.

Operater SBB takođe pripada Junajted grupi, a Dragan Šolak i Volfram Kuoni su najbliži saradnici duže od deceniju. Štaviše, ovaj "bankar Kremlja" punih je sedam godina čak bio predsednik Junajted Medija Netvork AG, firme koja zajedno sa Junajted Medija Sarl upravlja "nezavisnim, slobodnim, evropskim" medijima kao što su N1 i Nova S.

Otkriće o ruskom čoveku u vrhu Šolakove kompanije prvi je objavio istraživački novinarski portal "Pozareport.si" iz Slovenije, što je izazvalo pravu buru u javnosti, a sa novim saznanjima se ispostavlja da je to tek vrh ledenog brega.

Što se tiče zgrada SBB na Novom Beogradu i Voždovcu, stvari su potpuno jasne: registri APR i Katastra pokazuju da je "neposredni" vlasnik luksuznog objekta u Bulevaru Peka Dapčevića firma Techill Plaza, dok je za objekat u Bulevaru Zorana Đinđića firma Dansav Plaza. Međutim, vlasnik ove dve firme sa 100% udela je kompanija Dansav Investments AG sa adresom u Ulici Lovenštrase 66 u Cirihu.

A kako pokazuju i APR i registri nadležnih službi u Švajcarskoj - direktor Dansav Investmentsa, sa pravom samostalnog zastupanja i takođe na adresi u ciriškoj Lovenštrase 66, je famozni Volfram Kuoni!

Deluje logično da je Kuoni dve luksuzne zgrade "zaslužio" davanjem 8,2 miliona evra za kupovinu Dajrekt Medije.

Ovaj Šolakov najbliži saradnik bio je predsednik Junajted Medija Netvork od 2015. do 18. maja 2022, a istovremeno se nalazio na još jednoj funkciji: zamenik predsednika ruske državne Gasprom banke Švajcarska.

Nakon početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara 2022. u tamošnjim medijima izazvala je skandal informacija da je njihov državljanin Volfram Kuoni u samom vrhu banke čiji su najveći klijenti oligarsi i političari bliski Kremlju. Kuoni je pod javnim pritiskom već u martu 2022. podneo ostavku u Gaspromu, ali je ostao na čelu Junajted medije!

Dragan Šolak je od februara do maja čekao da se vidi tok rata u Ukrajini, kako ide ruskoj armiji i koliko će biti žestok odgovor Zapada. Šolak je na kraju shvatio da mora da skloni ruskog čoveka sa zvanične visoke funkcije u Junajted grupi, kako bi sakrio svoju povezanost sa strukturama bliskim Kremlju i nastavio da se lažno predstavlja kao "proevropska" i "prozapadna" opcija.

Međutim, snažna veza Dragana Šolaka, odnosno Junajted grupe, i Volframa Kuonija ostala je da važi i danas.

Proruski Švajcarac je sklonjen sa zvanične funkcije u Junajted Mediji, delom i zato jer ona potpisuje sve ugovore Junajted grupe o međunarodnoj distribuciji medijskih sadržaja, poput na primer TV N1 i Nove, ali je ostao na pozicijama zakonski zastupnik i direktor, gde nije javno "vidljiv". Ta "diskretna" Kuonijeva uloga odnosi se, pored ostalog, i na vlasništvo nad zgradama SBB na Novom Beogradu i Voždovcu preko firmi Dansav i Techill.

Povezanost Volframa Kuonija sa pojedincima i strukturama bliskim državnom vrhu Rusije nije tema kojoj se bave samo mediji u Švajcarskoj, već i državni organi. Naime, protiv ovog najbližeg saradnika Dragana Šolaka pokrenute su u Švajcarskoj čak tri istrage zbog mutnih veza sa ruskom državom!

Krivična istraga se vodi i protiv Gasprom banke Švajcarska, gde je Kuoni bio zamenik predsednika. Prema navodima tamošnjih istražnih organa, ova banka je deponovala stotine miliona evra ruskih političara i tajkuna, među kojima su najvažniji Sergej Roldugin - bliski prijatelj Vladimira Putina i kum njegove ćerke, zatim Sergej Lavrov - dugogodišnji ministar spoljnih poslova Ruske Federacije, a navodno i Putin lično!

Volfram Kuoni je, prema navodima medija u Švajcarskoj, neposredno povezan i sa proruskim milijarderom iz Ukrajine Konstantinom Ževagom. Šolakov partner je član izvršnog odbora u kompaniji Ferekspo (Ferexpo AG) čije je većinski vlasnik Ževago i njegov je pravni zastupnik u Union banci u Lihtenštajnu.

Stvari su se tu, međutim, gadno zakomplikovale po Kuonija: po nalogu državnih organa Ukrajine, a zbog optužbe da je iz svoje rodne zemlje nelegalno izneo 113 miliona dolara i smestio ih na račune u inostranstvu, Konstantin Ževago je 28. decembra 2022. u Francuskoj uhapšen i smešten u pritvor!

Samo Bog zna kako će Junajted grupa i Dragan Šolak sagovornicima u Briselu, Vašingtonu i po ostalim zapadnim adresama da objasne svoju povezanost sa ruskim čovekom Volframom Kuonijem, dok ih ubeđuju da su žestoko "proevropski" i "prozapadno" opredeljeni, a da je svako ko se suprotstavi njihovim bahaćenjima "antievropski" i "proruski"!

Volfram Kuoni mnoge poslove sa bogatim Rusima obavlja u saradnji sa suprugom Marijom, koja je društveno aktivna, ali izbegava da se pojavljuje u medijima i ne daje intervjue, dok na internetu postoje samo dve njene "mutne" fotografije.

Marija Kuoni, kako saznajemo, takođe ima čvrstu vezu sa Srbijom i Draganom Šolakom: srpskog je porekla, pohađala je Zemunsku gimnaziju, a danas je na čelu NVO "Klik za Srbiju" i sarađuje sa SBB Fondacijom.

"Klik za Srbiju" je izrazito proruska nevladina organizacija, koja tu svoju opredeljenost od početka rata u Ukrajini i zbog zapadnih sankcija pokušava da sakrije. Ipak, jednostavnim pretragama vidi se da je jedna od najvažnijih aktivnosti Marijine NVO bio projekat "Srpsko-ruski medaljoni", dok im se i danas među istaknutim partnerima navodi Ruski dom, ustanova u vlasništvu ruske države i pod sankcijama Zapada zbog podrške agresiji na Ukrajinu.

Zajedno sa Ruskim domom, istaknuti partner u aktivnostima Marije Kuoni u Srbiji je "proevropska" SBB Fondacija! Tako i vrlo jasno piše na internet sajtu "Klik za Srbiju". Dodatna zanimljivost jeste da je SBB osnovao fondaciju 2015, iste godine kada je na mesto predsednika Junajted Medija Netvork došao Volfram Kuoni.

Marija je po zanimanju investicioni bankar, ali joj to nije dovoljno, pa se vodi i kao vlasnica više firmi u kojima njen suprug po pravilu ima funkciju predsednika. Prema navodima medija u Švajcarskoj, Volfram "živi od bogatih Rusa, a u povezivanju sa klijentima pomaže mu supruga Marija, u čiji finansijski butik dolaze ruski bogataši".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PROVALJENI! “Ruski bankar” je vlasnik zgrada u kojima je Šolakova kompanija: SBB na adresi Kremlja

Izvor: 24sedam.rs, 08.Apr.2023

Dragan Šolak je sklonio Volframa Kuonija sa visoke funkcije u Junajted grupi u strahu od reakcije Zapada, ali su zadržali čvrstu vezu: ovaj Švajcarac u službi ruskih oligarha i političara kontroliše firmu Dansav Investments, koja je vlasnik dve luksuzne zgrade SBB na Novom Beogradu i Voždovcu

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.