PROPAO NAJVEĆI DIL IKADA? Ujedinjeno Kraljevstvo je očigledno zatvoreno za biznis

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 06:49

PROPAO NAJVEĆI DIL IKADA? "Ujedinjeno Kraljevstvo je očigledno zatvoreno za biznis"

Uvedena blokada

Regulator tržišne konkurencije u Britaniji blokirao je planirano Majkrosoftovo preuzimanje Activision Blizzarda vredno 69 milijardi dolara. Služba za regulaciju konkurencije na tržištu odluku je objavila zbog sumnje da bi Makrosoft mogao da ukine pristup Aktivižnovoj franšizi "Kol of djuti" drugim platformama kao što je plejstejšn.

- Ujedinjeno Kraljevstvo je očigledno zatvoreno za biznis - prokomentarisao je Aktivižn >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovu odluku, dok je Majkrosoft i potvrdio da će se na nju žaliti.

Akcije Aktivižna pale su 11 procenata pre početka trgovanja nakon ove objave. Dok je Trgovinska komisija SAD prethodno podnela tužbu kako bi blokirala taj sporazum, Evropska komisija i dalje procenjuje taj dil koji bi mogao postati najveći ikada u toj industriji, prenosi Teletrejder.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.