Izvor: S media, 11.Maj.2013, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROMENE NA TRŽIŠTU: Lista najprodavanijih telefona na svetu

Na prvom mestu nalazi se kompanija Samsung koja je prodala 69,4 miliona uređaja i ima 33,1 odsto na tržištu, dok se na drugom mestu nalazi Epl sa 17,9 odsto i 37,4 miliona prodatih Ajfona.

Do promene je došlo na trećem mestu, na koje je izbio LG sa 4,9 odsto i 10,3 miliona prodatih uređaja. Ovaj južnokorejski gigant napravio je uspeh najviše zahvaljujući seriji Optimus koja ima veliki broj modela i prodaju se po veoma pristupačnim cenama. Oni su smenili kineski >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Huavei koji se nalazi na četvrtom mestu sa 4,8 odsto, odnosno 10.2 miliona prodatih telefona.

Na petom mestu je još jedan kineski proizvođač, ZTE čiji udeo na tržištu iznosi 4,3 odsto, pošto su prodali 9,1 miliona telefona u prva tri meseca ove godine.

(S media/Blic)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

PROMENE NA TRŽIŠTU: Lista najprodavanijih telefona na svetu

Izvor: Dzungla.org, 11.Maj.2013

Kompanija Stratedži Analitiks koja se bavi istraživanjem tržišta mobilnih telefona pokazala je rezultate za prva tri meseca 2013. godine.. Opširnije na Smedia biznis vesti

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.