PROCVAT SRPSKIH LUKA: Sve više tereta, kruzera i putnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROCVAT SRPSKIH LUKA: Sve više tereta, kruzera i putnika

Veliki pomak u odnosu na prošlu godinu

 U srpskim lukama za devet meseci ove godine pretovareno je 17 odsto više tereta, a na međunarodnim putničkim pristaništima zabeleženo je 29 odsto više pristajanja kruzera nego u istom periodu lane, navodi se u kvartalnoj analizi koju je objavila Agencija za upravljanje lukama (AUL).

U odnosu na tri kvartala 2018. godine, broj ukrcanih i iskrcanih putnika do kraja septembra ove godine porastao je za 26 procenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Gotovo četvrtinu pretovara tereta, 24 odsto, činili su šljunak, pesak i kameni agregati, dok su rude u ukupnom pretovaru zastupljene sa 18 procenata a slede žitarice te nafta i naftni derivati, saopštio je AUL.

Najveća razlika u pretovaru zabeležena je kod žitarica, kojih je bilo 704.000 tona više nego u istom periodu lane, a povećane su i pretovarene količine uglja i rasutog tereta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.