Izvor: S media, 11.Maj.2013, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROBLEMATIČNO: Objavljujete li i vi fotke hrane na društvenim mrežama?

Trend koji američki mediji nazivaju ‘foodstagramming’, odnosno učestalo objavljivanje fotografije obroka pre nego ga pojedete na Instagramu, navelo je i same restorane da zabrane fotografisanje jela koje naručuju njihovi gosti.

Dr. Valeri Tejlor, šefica psihijatrije na Univerzitetu u Torontu, kaže da je opsesivno dokumentovanje svojih obroka verovatno signal većeg poremećaja u ishrani.

‘Imam klijente kojima je hrana postala pravi problem >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pa se bore sami sa sobom da izađu napolje s prijateljima a da pri tom nešto s njima ne pojedu. Njima je hrana postala glavni element društvene interakcije. Beleže šta jedu, kada jedu, kada će ponovno jesti’, rekla je dr. Tejlor.

Iako priznaje da je deljenje fotografija hrane na društvenim medijima prilično često, rekla je da u nekim slučajevima to može da znači isključenje svega ostalog.

‘Zabrinutost počinje kada objavljuju gotovo samo fotografije hrane. Inače fotografišemo stvari koje su nam važne’, kaže dr. Tajlor i dodaje da kada to većinom postane hrana, tada imamo problem.

(Dnevnik.hr, Foto: Beta/AP/Matthew Mead)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

PROBLEMATIČNO: Objavljujete li i vi fotke hrane na društvenim mrežama?

Izvor: Dzungla.org, 11.Maj.2013

Osobe koje na društvenim mrežama objavljuju fotografije hrane koju jedu ne samo da su iritantne, već verovatno imaju problem s ishranom.. Opširnije na Smedia biznis vesti

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.