PRIJEMNI ZA ETF POD POSEBNIM USLOVIMA: Ispit na Beogradskom sajmu U TRI HALE

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2020, 15:59

PRIJEMNI ZA ETF POD POSEBNIM USLOVIMA: Ispit na Beogradskom sajmu U TRI HALE

Maske su obavezne, a ko ih nema, dobiće ih

Ove nedelje na fakultetima u Srbiji počinju prijemni ispiti, a dekan Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Milo Tomašević izjavio je da se primenjuju sve preporuke Zavoda za javno zdravlje i da će prijemni ispit biti organizovan u tri hale Beogradskog sajma.

On je rekao da će ove godine ETF na dva smera primiti 720 brucoša, a 1.100 će ih polagati prijemni ispit. Kao i prethodnih, i ove godine prijemni ispit se polaže na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Beogradskom sajmu, ovog puta u tri hale, kako bi rastojanje između studenata bilo i veće od preporučenog.

Svi koji polažu prijemni ispit moraju da drže rastojanje prilikom ulaska u hale, a to će činiti na tri ulaza. Na ulazu se primenjuje dezinfekcija, a svi će proći i dezobarijeru. .

- Ovaj prostor je skoro pa otvoren, bolji uslovi bi mogli da budu samo kada bismo bili na otvorenom. Dežurni će biti sa maskama, rukavicama, vizirima - rekao je Tomašević.

Na pitanje da li će biti organizovan novi upisni rok za one koji su pozitivni na kovid, Tomašević je rekao da je to moguće samo ako odluka bude donete na nivou Univerziteta i ministarstva.

- Postoji i drugi upisni rok mada mi sva mesta popunimo još u prvom. Treći upisni rok je u septembru, ali on je za one koji imaju diplome iz inostranstva - naveo je Tomašević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.