PPF osnovao Cetin grupu u regionu centralno-istočne Evrope

Izvor: B92, 02.Jul.2020, 11:11

PPF osnovao Cetin grupu u regionu centralno-istočne Evrope

Beograd -- PPF Telekom grupa objavila je završetak izdvajanja infrastrukture u Telenorovim poslovnim jedinicama u Srbiji, Mađarskoj i Bugarskoj.

Ta grupa je objavila i osnivanje tri nove organizacije koje će poslovati u okviru Cetin grupe.

Telenor Srbija izdvojila je telekomunikacionu infrastrukturu u nezavisnu kompaniju pod nazivom Cetin d.o.o. Kako se navodi, dve kompanije imaće različit operativni model, poslovnu orijentaciju i upravljački fokus.

Telenor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija će se u potpunosti fokusirati na korisnike, njihove potrebe i kvalitet usluge. Kompanija će zadržati licence za mobilnu i fiksnu telefoniju, kao i regulatornu odgovornost za ispunjavanje svih obaveza u vezi sa mrežom.

Cetin, kao tehnološka kompanija, biće usmeren na unapređenje kvaliteta telekomunikacione infrastrukture i njeno održavanje, efikasno korišćenje resursa i kapaciteta, kao i primenu novih rešenja.

Cetin će u Srbiji upravljati svim aspektima mrežne infrastrukture i IT operacija. Kompanija će u potpunosti biti posvećena unapređenju kvaliteta telekomunikacione infrastrukture, bržoj primeni novih tehnologija i energetski efikasnih rešenja i još boljem, dugoročno održivom investiranju, navodi se u saopštenju.

Uz manju upotrebu energije, jedan od efekata biće i smanjenje uticaja na životnu sredinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.