POZNATO VREME ODRŽAVANJA MALE MATURE ZA AVGUST: Na polaganju završnog ispita 500 učenika

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021, 19:24

POZNATO VREME ODRŽAVANJA MALE MATURE ZA AVGUST: Na polaganju završnog ispita 500 učenika

Završni ispit moraju da polažu svi učenici, jer to predstavlja formalni završetak osnovne škole

Malu maturu će, u avgustovskom roku, polagati oko 500 učenika i oko 400 polaznika funkcionalnog osnovnog obrazovnja, navode u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kalendarom je predviđeno da se 18. avgusta radi test iz srpskog, onosno maternjeg jezika, dan kasnije iz matematike i 20. avgusta kombinovani.

Pored osmaka, koji iz opravdanih razloga, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisu polagali završni ispit u junskom roku, novu šansu u avgustu će imati i učenici koji su, i posle drugog upisnog kruga, neraspoređeni. Prema podacima ministarstva, neupisano je ostalo 27 malih maturanata. Svi oni mogu da konkurišu na 11.267 mesta slobodnih mesta u srednjim školama.

Reč je, uglavnom, o mašiskim, građevinskim, poljoprivrednim, tekstilnim školama, gde je ostalo praznih klupa, posle junskog roka.

- U drugom upisnom krugu je 1.072 učenika popunjavalo listu želja, od koji je 1045 učenika upisalo neki od preostalih obrazovnih profila ili smerova u srednjim školama - navode u minsitarstvu. - Pojedini učenici su polagali završni ispit, ali su se upisali u privatne ili strane škole, kao i verske ili vojne. Zbog toga se javlja određeni broj učenika koji su završili osnovno obrazovanje, a ne nastavljaju srednje u državnim školama

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.