POZITIVNI BALANS RUSIJE: Spoljnji dug smanjen za 25 odsto, prihodi uvećani za deset odsto

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 17:52

POZITIVNI BALANS RUSIJE: Spoljnji dug smanjen za 25 odsto, prihodi uvećani za deset odsto

Ovi uslovi su doveli do stabilizacije ekonomije

Obim spoljnog duga Rusije za period januar-septembar smanjen je za više od 25 odsto, izjavio je premijer Rusije Mihail Mišustin na sednici Vlade.

- Posebno ću istaći da je obim državnog spoljnjeg duga za period od devet meseci smanjen za nešto više od 25 odsto, što smanjuje zavisnost od stranog kapitala i obezbeđuje balansiranje budžetskog sistema - rekao je on. Dodao je da su prihodi u ruskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << budžetu, bez obzira na sankcije, za devet meseci tekuće godine porasli za deset odsto.

- Sankcije nisu narušile finansijski sistema Rusije i nisu uticale na makroekonomsku stabilnost - naglasio je Mišustin. Premijer Rusije je istakao da su sistemske mere omogućile stabilizaciju ekonomije, podršku poslovanju preduzeća i industrije i očuvanje radnih mesta u regionima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.