POVEĆAN BROJ BLOKIRANIH RAČUNA FIRMI U BiH! Pobrojana skoro sva privredna preduzeća

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2020, 09:28

POVEĆAN BROJ BLOKIRANIH RAČUNA FIRMI U BiH! Pobrojana skoro sva privredna preduzeća

Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mesne zajednice, opštine i sportski savezi

Centralna banka BiH (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH, prema kojem je broj računa u blokadi veći u odnosu na prethodni period.

U novom izveštaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da su 1. oktobra 2020. godine u BiH bila blokirana 96.082 računa poslovnih subjekata, kao i da 52.412 firmi ima blokiran bar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedan račun.

Za razliku od prethodnog izveštaja, broj blokiranih računa poslovnih subjekata uvećan je za 555, dok je broj firmi koje su imale blokiran bar jedan račun uvećan za 401.

U novom izveštaju pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi.

.

U prvom izveštaju Centralne banke BiH objavljenim početkom novembra 2012. godine, u BiH je bilo 58.038 firmi čiji su računi bili blokirani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.