POŠTA SRBIJE: Normalizacija poštanskog saobraćaja u celoj Srbiji tokom vikenda i početkom nedelje

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2023, 19:12

POŠTA SRBIJE: Normalizacija poštanskog saobraćaja u celoj Srbiji tokom vikenda i početkom nedelje

Pošta Srbije ovim putem se izvinjava svim građanima partnerima i korisnicima usluga na kašnjenju pošiljki i svim ostalim posledicama koje je proizvela obustava rada dela radnika

Pošta Srbije izvinjava se svim građanima, partnerima i korisnicima usluga na kašnjenju pošiljki, a zahvaljuje radnicima na pokazanoj konstruktivnosti.

Javno preduzeće Pošta Srbije obaveštava javnost da poštanski centri u Beogradu i Novom Sadu od danas funkcionišu i da će svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rad nastaviti i tokom vikenda, u tri smene.

- Potpuna normalizacija poštanskog saobraćaja u čitavoj Srbiji može se očekivati početkom naredne nedelje. Ovo znači da građani Srbije, partneri i korisnici sve pošiljke mogu očekivatu u svojim poštanskim sandučićima u narednim danima - navodi se u saopštenju Pošte Srbije i dodaje se:

- Takođe, raspisani su konkursi za poslove poštara i dostavljača u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu. Više o tome možete pronaći na sajtu Pošte Srbije - www.posta.rs.

.

- Takođe, Pošta Srbije zahvaljuje se svim sindikatima na konstruktivnosti pri dijalogu sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, sa kojom je i potpisan sporazum o prestanku obustave rade. Prema tom sporauzmu, radnicima u tehnologiji odmah se povećavaju plate za 10 % , a zatim za dodatnih 10% od 1. januara 2024. godine. To je kumulativno povećanje plata radnicima u tehnologiji od 21% u odnosu na njihovu trenutnu zaradu. Radnicima u administraciji sledi dodatno povećanje plata od 1. januara naredne godine od 10%. Svim radnicima, osim rukovodstvu, biće isplaćena jednokratna finansijska pomoć od 20.000 dinara do 25. novembra. Važno je istaći da će radnicima koji su se vratili na posao, a kojima su već isplaćene umanjene zarade zbog obustave rada, ta razlika biti nadokađena uz sledeću platu, zajedno sa putnim troškovima.

Jedna od stavki sporazuma jeste i obavezan redovan šestomesečni dijalog sa najvišim rukovodstvom Vlade Srbije, kome će prisustvovati i predstavnici svih sindikata.

- Nadamo se da ćemo i na taj način, kroz učešće radnika u ragovorima, ovakve i slične situacije preduprediti i budućnosti. Verujemo da ćemo zajedničkim radom uspeti da dodatno poboljšavamo uslove i položaj radnika svih zaposlenih u Pošti Srbije - zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.