POSLE KESA, STIŽE NOVA ZABRANA: Evo šta je sledeće NA UDARU, već ove godine NOVO PRAVILO

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2020, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE KESA, STIŽE NOVA ZABRANA: Evo šta je sledeće NA UDARU, već ove godine NOVO PRAVILO

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da se vode pregovori u vezi sa izbacivanjem iz upotrebe jednokratne plastike.

Goran Trivan je za medije rekao da se planira ukidanje jednokratne plastike i da će se ove godine pristupiti merama koje se toga tiču.

Takođe, kako je dodao, priprema se depozitni sistem kada je u pitanju plastika i sve ostalo što je reciklabilni ambalažni otpad te vrste, odnosno plaćanje kaucije za plastične i staklene flaše, limenke...
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Pregovaramo i razgovaramo sa entitetima koji su zaiteresovani za tu pricu - naveo je ministar.

EU je prošle godine zabranila plasticne predmete za jednokratnu upotrebu kao što su tanjiri, pribor za jelo ili slamke za piće.

Govoreći o merama protiv zagadenja, Trivan je naveo da je Vladina radna grupa za zaštitu vazduha identifikovala individualna ložišta i automobile, ali i elektroenergetske kapacitete kao glavne uzroke zagadenja, pa želi da se građanima omogući jeftinije priključivanje na centralno grejanje.

Takođe, radna grupa želi da poveća i broj mernih stanica.

Ministar je istakao i da će se pošumljavanje Srbije ubrzati i da se u to uključuje civilni sektor, ali i škole i druge institucije.

- Ovo jeste poziv svim lokalnim samoupravama, školama, nevladinim organizacijama, akcijašima, da se uključe. Čini mi se da će ovo prerasti u jedan opštedruštveni pokret - istakao je Trivan.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.